ΘΩΜΑΣ ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Θωμάς Νταβαρίνος στην κορυφή του Νταουλαγκίρι

“στο βουνο παλΕυεισ με τη φυση και τον εαυτο σου”

Γεννημένος στο χωριό Τοπόλιανα  Ευρυτανίας, ο Θωμάς Νταβαρίνος αγάπησε από πολύ μικρός την ορειβασία.

Από μικρός γνώρισε την περιπέτεια που κρύβει το βουνό, τη γοητεία, αλλά και τη δύναμή του.

Μέσα στα χρόνια έχει  ανέβει σε πολλά από τα πιο ψηλά βουνά του κόσμου σε όλες τις ηπείρους, ζώντας από κοντά τον κίνδυνο, αλλά και την ικανοποίηση της κατάκτησης της κορυφής.

ΛΕΥΚΟ ΟΡΟΣ (4.808 m) ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ
Λευκό Όρος - Άλπεις

Το όνειρό του να αναδείξει τις ομορφιές των απάτητων βουνών των Αγράφων πήρε σάρκα και οστά το 2017 με την ίδρυση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, του οποίου και διατελεί Πρόεδρος μέχρι και σήμερα.

Σκοπός του ήταν και παραμένει να φέρει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί κοντά στη φύση, να γνωρίσουν οι άνθρωποι την ομορφιά του βουνού και την ψυχική και σωματική ανάταση που προσφέρει, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το υπέροχο άθλημα της αναρρίχησης.

ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ - ΣΥΚΑΡΗΣ ΕΛΜΠΡΟΥΣ (5.642 m) ΡΩΣΙΑ
Ελμπρους

Ο Θωμάς Νταβαρίνος είναι ο εμπνευστής και ο κατασκευαστής των δύο αναρριχητικών πεδίων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στα Άγραφα, το πεδίο “Εύρυτος” και το πεδίο στο “Φαράγγι Μπουζουνίκου”.

Έχοντας δημιουργήσει ήδη πάνω από 300 αναρριχητικές διαδρομές για κάθε επίπεδο αναρριχητή, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους, ο Θωμάς συνεχίζει ακούραστος το έργο του, στοχεύοντας στην δημιουργία ενός πρωτοποριακού Πάρκου Αναρρίχησης, που θα συνδυάζει ιδανικά και σε ποικιλία περιπατητικά μονοπάτια, αναρριχητικά πεδία, Via Ferrata, ποδήλατο στον αέρα, δράσεις στο νερό, αλλά και σημεία αναψυχής και απόλαυσης της πανέμορφης θέας.

Thomas_Ntavarinos
Φαράγγι Μπουζουνίκου - Άγραφα