Αναριχητικό πεδίο “Εύρυτος”

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων έχει ως στόχο την ανάδειξη και την διατήρηση του φυσικού πλούτου του και μέσα από αυτό να προσελκύσει όλο τον κόσμο και να ανακαλύψει τις διάφορες δραστηριότητες που υπάρχουν.

Τα αναρριχητικά πεδία Εύρυτος είναι μία επιλογή αθλητικής αναρρίχησης και προσκαλεί το κοινό όλων των ηλικιών, σε μία εμπειρία ζωής. Τα πεδία βρίσκονται σε διακλάδωση του βασικού μονοπατιού 11χλμ. στα Τοπόλιανα παράλληλα του Αχελώου ποταμού ( το μονοπάτι θα αναλυθεί σε άλλο άρθρο).

 

Ο Εύρυτος αποτελείται από 15 περίπου διαδρομές που βρίσκονται υπό κατασκευή. Κάποιες από αυτές έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να υποδεχτούν το κοινό. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα διαδρομών ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που θέλει κάποιος να δοκιμάσει. Για παράδειγμα διαδρομές για αρχάριους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Όταν ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες διαδρομές θα θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αναρριχητικά πεδία της Ελλάδος, καθώς θα συνδυάζει πεζοπορία στο μονοπάτι μαζί με αναρρίχηση.

 

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα διαδρομών ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που θέλει κάποιος να δοκιμάσει. Για παράδειγμα διαδρομές για αρχάριους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Όταν ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες διαδρομές θα θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αναρριχητικά πεδία της Ελλάδος, καθώς θα συνδυάζει πεζοπορία στο μονοπάτι μαζί με αναρρίχηση.

Η πρόσβαση στα πεδία δεν είναι δυνατή οδικώς καθώς τα πεδία βρίσκονται μέσα στο μονοπάτι. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να περπατήσεις και να ανακαλύψεις την φυσική ομορφιά, να φωτογραφηθείς αλλά και να χαλαρώσεις αναπνέοντας καθαρό αέρα γύρω από τα καταπράσινα τοπία και τον Αχελώο ποταμό.

Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης και πιο συγκεκριμένα της αναρρίχησης. Γι’αυτό λοιπόν, μια επίσκεψη στα μέρη μας θα σας κανει να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία ζωης που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.