Φαράγγι Μπουζουνίκου

Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί έναν από τους ομορφότερους δήμους της Ελλάδας και παράλληλα ένα τουριστικό μέρος και πόλος έλξης πολλών επισκεπτών χειμώνα αλλά και καλοκαίρι. Ο Δήμος, αφήνει άναυδους τους επισκέπτες με την φυσική αλλά και την ασυνήθιστη ομορφιά των βουνών, ποταμών, πέτρινων γεφυριών και των φαραγγιών του.

Τα ανεξερεύνητα φαράγγια της περιοχής ανέμεναν προκλητικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, τον ερχομό των ανθρώπων. Έτσι και το φαράγγι του Μπουζουνίκου στην Δυτική πλευρά του Δήμου Αγράφων, ανάμεσα στα χωριά  Βαλαώρα και Τοπόλιανα, δίπλα στο Γρανιτσιώτη ποταμό με έδρα την Βαλαώρα.

Ο Ορειβατικός  Σύλλογος Αγράφων, από την ίδρυσή του έως και σήμερα, έχει ως στόχο την ανάδειξη και την προβολή του. 

Το φαράγγι έχει περίπου μήκος 650m., εύκολο να το διασχίσει κάποιος και να συνδυάσει την πεζοπορία του με την αναρρίχηση, καθώς περιλαμβάνει περίπου 104 αναρριχητικές διαδρομές, εκ των οποίων οι περισσότερες από αυτές έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες για χρήση. Υπάρχουν όμως διαδρομές οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη και βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Σ΄ αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η αναρρίχηση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μικρούς  και μεγάλους ανεξαρτήτου εμπειρίας και σωματικής διάπλασης. Διακρίνουμε πολλών ειδών διαδρομές όπως, για άτομα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την αναρρίχηση, για ερασιτέχνες αλλά και για επαγγελματίες αναρριχητές.

Το φαράγγι Μπουζουνίκου κοσμεί τον Δήμο Αγράφων, αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της αναρρίχησης. Το φυσικό και καθαρό περιβάλλον σου δημιουργεί ξεχωριστές εικόνες που σε προκαλούν να το επισκεφτείς.